Om Thurmannskogen

Thurmannskogen er det moderne boligprosjektet som har et eksteriør og miljø som minner oss om hvem vi er og hvor vi kommer fra. Der blåbærtua får gro, tujahekken aldri får innpass og solveggen er en del av boligen.

Nå fortsetter salgssuksessen. Bygg A, B og E er ferdig bygget. Bygg F, H J og K har leiligheter ute for salg og bygg A, B, C, D, E og G er utsolgt. Det er 1 ledige leiligheter. Se boligvelgeren her.

Der du vet hvor alt er

Gå ut døren. Til venstre. Der, rett ved den lille gresstua som alltid vokser opp før alle andre. Der vet du at det er en liten vanndam. Og du hopper over den uten engang å tenke på det. Fordi du vet hvor alt er. Det er disse tingene som gjør ditt nærmiljø til … ditt.

I Thurmannskogen bor du like ved alle servicetilbud, og samtidig har du nærhet til flotte turmuligheter i marka. Velg mellom attraktive to- eller treromsleiligheter. Leilighetene har store balkonger eller uteplasser, med tak og gode solforhold.

Nå kan du sikre deg en ny bolig sentralt i Lørenskog med areal­effektive løsninger – med Thurmannskogen rett utenfor.

Fra Thurmannskogen er det gangavstand til Metrosenteret, Triaden og Lørenskog Hus. Det er kort vei til barnehager, skoler og gode forbindelser med offentlig transport. Mulighetene er mange i nærområdet, og det er bare 12-15 minutter å kjøre til Oslo sentrum.

Arkitektens ord

Balkong

Avskjermet hage og naturpreget fasade

Arkitektur og konstruksjon

Vi har ønsket å skape bygninger med et spennende arkitektonisk uttrykk og menneskelig varme, som passer inn i boligbebyggelsen. Bygningsvolumene er oppdelt med forskyvninger og relieffer i fasad­ene for å bryte de store flatene. Variert materialbruk understreker variasjonen med avlange og panel­kledde midtpartier som spenner mellom de høyreiste og murte endene av bygningsmassen. Bruk av trespileverk tilfører fasad­ene varme. Fargepaletten blir kontrastfull, men likevel av­dempet, med hvite pussede flater, mørke trappetårn og spile- og panel­kledning i jordfarger. De fleste leiligheter har romslige balkonger med skjerming mot nærmeste nabo. De åpner seg mot syd og vest noe som gir gode sol- og utsiktsforhold.

Bebyggelsen

Målsettingen har vært å skape et attraktivt boliganlegg hvor bygning­ene danner et hyggelig felles gårdsrom. Boligenes plassering gjør at de snur ryggen til Nordliveien, dette skaper et avskjermet gårdsrom med god støyskjerming. Tekniske rom plasseres på tak for mindre sjenanse og støy.

Samlet danner bygningene et halvåpent kvartal med en relativ tett bygningsfasade langs Nordliveien i øst, og med noe mer åpninger i fasade­rekkene mot sør, vest og nord. Dette gir gode lys- og solforhold til alle bygg. En tydelig høydeforskjell på tvers deler gårdsrommet i mindre ute­rom. Disse utformes slik at de fremstår med intimitet og tilhørlighet til bygningene som ligger rundt. I tillegg til de lokale uteområdene blir det tilgjengelige uteområder vest for bebyggelsen.

Universiell utforming

Alle boligene og uteoppholds­arealene i er utformet etter tilgjengelighetsstandarden definert i TEK 10.

Bent Boeriis,
LOF ARKITEKTER AS